fbpx
Політика

Потрібно відмовитися від «Нормандського формату», – Гриценко

Екс-депутат Верховної Ради України Анатолій Гриценко переконаний, що прийшов час згортати «Нормандський формат», оскільки, як він вважає, той веде до капітуляції України. За його словами, переговори в цьому форматі вже вичерпали себе, тому потрібно запрошувати до столу переговорів більш переконливих учасників. Зокрема, як вважає Анатолій Гриценко, кращим варіантом буде «Женевський формат» – США, Євросоюз, Росія та Україна.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Він звернув увагу на те, що за весь час переговори в «Нормандському форматі» принесли лише один результат – Мінські угоди, які були написані в Кремлі і при цьому є невигідними для України, ні стратегічно, ні тактично. До того ж, як він нагадав, навіть сама Росія і підконтрольні їй терористи не виконують умови цих угод.

Читайте також:  Уряд Орбана закликав Україну до капітуляції

 Таким чином, підводячи підсумки, Анатолій Гриценко підкреслив, що «Нормандський формат» веде не до миру, а капітуляції перед Путіним.

 «Завдання №1 для президента і команди його дипломатів – домогтися проведення переговорів саме в «Женевському форматі», ні в якому іншому», – підсумував він.

Читайте також: