fbpx
Політика

Ніякі переговори Україні не допоможуть, – Балога

Як заявив народний депутат України Віктор Балога, ні переговори в Мінську, ні в Парижі, ні в Берліні не вирішують проблем України. За його словами, абсолютно зрозуміло, що в переговорному трикутнику, де кожна із сторін переслідує виключно власні інтереси, для України ніяких перспектив немає.

 Росії, як зазначає депутат, потрібно, щоб конфлікт продовжувався. Ніякі шахти, заводи, ні приєднання окупованих територій Росії не потрібні – потрібна лише вся Україна. При цьому Німеччина та Франція, як він стверджує, також переслідують виключно свої інтереси. Зокрема, за словами нардепа, вони б хотіли торгувати з Росією, а не воювати з нею. Тому вони прагнуть повернутися до ситуації, яка була на початку 2013 року, коли, прикриваючись розмовами про демократію, можна було вести бізнес з будь-якою країною світу.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 «А ми тим часом продовжуємо спливати кров’ю без жодних гарантій і перспектив. Ми сподіваємося на когось, але не шукаємо вирішення власних проблем всередині самої України. А рецепт дуже простий – цивілізоване розлучення з Донбасом, про яке я неодноразово говорив, проведення реформ в економіці, побудова сильної армії», – наголосив Віктор Балога.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Він переконаний, що кожній зі сторін слід піти своїм шляхом.

 «Зустрінемось років через 10 і подивимося, що у кого вийшло. Але, якщо стояти на місці, ми не тільки не вирішимо проблем Донбасу, ми позбавимо перспективи решту території України. І тоді нам вже ніхто не допоможе», – підсумував нардеп.

 

Читайте також: