fbpx
Політика

Тимчук просить Раду прийняти законопроект про «легалізацію» іноземців в ЗСУ

Народний депутат України Дмитро Тимчук розповів про подробиці законопроекту про «легалізацію» іноземців, які можуть воювати за Україну в зоні АТО.

За словами політика, в даному питанні вдалося домогтися «проміжного успіху, хоча радіти рано».

«Вчора наш багатостраждальний законопроект був підтриманий профільним Комітетом ВР з питань нацбезпеки і оборони. Законопроект представляв я, Комітет з моїми аргументами про необхідність прийняття даного законопроекту погодився, за що я всім щиро вдячний», – пише у Фейсбуці Тимчук.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Тепер же законопроект буде переданий в Кабмін, де він повинен отримати експертний висновок уряду.

«Законопроектом пропонується дозволити підписувати контракти з МО України на проходження військової служби іноземцями (зараз це можуть робити тільки громадяни України). У свою чергу МО пропонує: нехай вони приймають громадянство України і тоді вже служать в ЗСУ. Згоден, це найпростіший варіант. Але законопроект якраз і призначений для тих іноземців, які захищають Україну, але при цьому не хочуть позбавлятися громадянства своєї Батьківщини (адже в Україні заборонене подвійне громадянство, хочеш приймати українське – будь добрий, здавай свій перший паспорт)», – пише Тимчук.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

На завершення політик висловив сподівання, що законопроект буде розглянутий і прийнятий Радою.
 

Читайте також: