fbpx
Економіка

Радикальна партія буде домагатися зниження тарифів на комунальні послуги, – Мосійчук

Як зазначив народний депутат України Ігор Мосійчук, підвищення тарифів на комунальні послуги в 7 разів – це величезний удар по українцях. За його словами, в результаті такого непродуманого і злочинного підвищення тарифів, третина українців опиниться за межею бідності і не зможе оплачувати комунальні послуги, а ще половина – буде нести останні копійки, щоб їх оплатити.

 Ігор Мосійчук підкреслив, що першими жертвами непродуманої тарифної політики стануть найбільш незахищені верстви населення: пенсіонери, вчителі, лікарі та інші співробітники бюджетної сфери.

 «Інакше як тарифним геноцидом це назвати не можна», – заявив депутат.

 За його словами, жодних обґрунтованих причин для підвищення тарифів на такий рівень немає, тому це призведе до численних судових позовів з боку громадян. У зв’язку з цим, як повідомив Мосійчук, фракція Радикальної партії вимагає викликати до парламенту главу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, який повинен відзвітувати і донести парламенту обґрунтованість підвищення тарифів.

 «В результаті заслуховування цього горе-чиновника, фракція Радикальної партії Олега Ляшка має намір ініціювати прийняття Верховною Радою постанови про зниження до обґрунтованого рівня тарифів на комунальні послуги», – додав він.

Читайте також: