ВР пропонує відправити засуджених в армію

Нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Олег Петренко пропонує Верховній Раді дозволити засудженим брати участь у захисті України. Про це йдеться в законопроекті № 2416 від 18 березня «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання можливості засудженим брати участь у захисті України)».

За словами депутата, в Україні існує велика кількість осіб, щодо яких здійснюється кримінальне провадження, які знаходяться у виправних установах, а також відбули покарання, проте мають судимість, готових і бажаючих виконати свій конституційний обов’язок із захисту Вітчизни. Частина таких осіб має військову освіту, навички поводження зі зброєю та досвід участі в реальних бойових діях. Зазначені особи, які звертаються з бажанням взяти участь у обороні України, в основному мають високий рівень патріотизму, а також бажання перед суспільством і державою довести своє виправлення шляхом захисту України від зовнішнього агресора, і, як наслідок, відновити свою соціальну роль в суспільстві. Саме таким особам нардеп пропонує дозволити служити в армії.

Related Post

Законом пропонується надати певні привілеї тим категоріям засуджених, які будуть служити у ЗСУ, Нацгвардії або інших законних військових формуваннях на території України під час особливого періоду і доведуть сумлінною поведінкою і ставленням до праці своє виправлення або ж виявлять бажання брати участь у захисті України. Серед таких привілеїв можливе зменшення строку погашення судимості, зняття судимості або умовно-дострокове звільнення від відбування покарання. Кожен випадок розглядається в індивідуальному порядку. При цьому враховується думка командира військового підрозділу, в якому служив засуджений.

Leave a Comment