Особливий статус Донбасу таїть у собі ряд загроз, – Юрій Дерев’янко

Як заявляє народний депутат України Юрій Дерев’янко, проект постанови президента Порошенка про надання особливого статусу окремим районам Донбасу несе в собі низку загроз:
 

  •      По-перше, органи державної влади там діяти не будуть, а будуть функціонувати виключно органи місцевого самоврядування;
  •      По-друге, на цій території забороняється залучати до кримінальної відповідальності всіх осіб-учасників того, що відбувається на території Луганської та Донецької областей;
  •     По-третє, Україна зобов’язується гарантовано фінансувати за допомогою захищених статей бюджету органи місцевого самоврядування, які фактично будуть непідконтрольні центральній влади.

 Крім того, як він зазначив, існує загроза того, що на окупованих територіях будуть створені загони міліції, які не будуть підкорятися центральній міліції.

Related Post

 «Також пропонується призначення прокурорів і суддів виключно за погодженням з місцевими органами влади. Такі норми дають необмежену і безконтрольну владу місцевим радам», – підкреслив Юрій Дерев’янко.

 На його думку, приймати відповідні зміни можна лише за умови досягнення миру на всій території держави, проведення чесних виборів під контролем центральної влади та реального дотримання російським агресором всіх раніше досягнутих домовленостей.

 

Leave a Comment