fbpx
Політика

«На місце голови Антикорупційного бюро претендує адвокат, що захищає злочинців», – Купрій

Як повідомив народний депутат України Віталій Купрій, на місце керівника Антикорупційного бюро претендує адвокат Артем Ситник, який намагався врятувати від відповідальності справжніх злочинців, замішаних в найгучніших справах. Зокрема, він є захисником скандально відомого прокурора Володимира Бабенка, причетного до викрадення тіла Георгія Гонгадзе і незаконного звільнення депутата-вбивці Віктора Лозинського.

 «Відомо, що 6 березня конкурсна комісія з виборів кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро відібрала чотирьох претендентів, серед яких і згаданий Артем Ситник (отримав друге місце у рейтинговому голосуванні). Однак на співбесіді з членами конкурсної комісії Ситник умисне приховав вищевказаний факт», – розповів Купрій.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Віталій Купрій звернув увагу на те, що вже не раз говорив, що обрання на посаду голови Антикорупційного бюро людини, яка раніше працювала на керівних посадах в правоохоронних органах, поховає саму ідею створення незалежного та ефективного антикорупційного органу.

 «Можу хіба що припустити така людина як Ситник, вигідна керівництву держави, якщо Антикорупційне бюро планується перетворити на ручний інструмент для вибіркового правосуддя і політичних переслідувань», – зазначив він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 За словами Купрія, він уже звернувся до глави конкурсної комісії, надавши детальну і правдиву інформацію про роботу Ситника як адвоката.

Читайте також: