fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Семенченко: Війна на Донбасі триватиме не менше 2-3 років

Військові дії на Донбасі триватимуть ще як мінімум 2-3 роки. Ситуація на Донбасі не стабілізується доти, доки РФ економічно не скінчиться. Такою думкою поділився народний депутат України від фракції «Самопоміч», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко. Слова нардепа передає прес-служба партії.

«Для того, щоб зупинити війну на Донбасі, потрібно зробити ряд важливих кроків. Насамперед потрібно оголосити війну корупції, а також відмовитися від політики "прохань про допомогу", перейшовши до дій для її отримання. Все те, що можна було зробити на законодавчому рівні, ми вже почали робити. Тепер потрібні відповідні дії Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ», – заявив Семен Семенченко.

Після цього Семен Семенченко висловився на користь змін в діючій системі призову, на яку в української громадськості є серйозні нарікання.

«Пропонується трирівнева система: перший – це п’ятидесятитисячне військо, яке знаходиться на лінії фронту, другий – армія резервістів у містах, побудована за швейцарською моделлю, третій – альтернативна служба або ж сплата спеціального внеску», – додав Семен Семенченко.

Як пояснив нардеп, в Кремлі постараються зробити ставку на виснаження і втому України від військових дій, намагаючись домогтися легалізації самопроголошених «республік».

«Якщо нам вдасться побороти сьогоднішні проблеми, то економіка самої ж РФ не витримає цієї війни», – упевнений Семен Семенченко.

Читайте також: