fbpx
Політика

Розенко: “В умовах МВФ не йдеться про підвищення пенсійного віку”

Міністр соціальної політики Павло Розенко запевнив, що в умовах видачі чергового пакету фінансової допомоги Україні від МВФ немає умови піднімати пенсійний вік в країні.

«Друзі, без істерик тільки й без криків "все пропало"! У Меморандумі з МВФ немає ніяких зобов’язань піднімати на 5 років пенсійний вік для отримання звичайних, так званих "трудових пенсій", тих пенсій призначених для 97% наших співгромадян відповідно до закону "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Як було 60 років, так і залишиться» , – запевнив українських громадян міністр.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами міністра, в тексті Меморандуму йдеться про реформування системи пільгових пенсій виключно для деяких професій і спеціальностей.

«Це так звані спеціальні пенсії, які дають право на достроковий вихід на пенсію. Ця норма Меморандуму вже виконана в законі "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо пенсійного забезпечення" (реєстраційний номер 2212). Так, всі видихаємо і заспокоюємось», – додав він.

Читайте також: