fbpx
Економіка

«Потрібно нагодувати країну продуктами українського виробництва», – Яценюк

Завдання уряду України в агропромисловій сфері – вирішити питання із забезпеченням продовольчої безпеки держави та значно збільшити обсяги експорту сільськогосподарської продукції. Про це заявив глава уряду України в ході публічного звіту Кабінету міністрів про 100 днів діяльності, передає прес-служба відомства.

«До кінця 2014 року аграрний сектор України продемонстрував 16% зростання. Йдеться про єдину галузь в Україні, яка дала можливість національній економіці зростати і отримувати долар для стабілізації валютного ринку», – заявив Арсеній Яценюк.

Після цього Арсеній Яценюк озвучив деякі завдання у сфері АПК на 2015 рік. За словами чиновника, однією з перших завдань є забезпечення продовольчої безпеки.

«Ми повинні провести посівну, зібрати врожай і нагодувати країну дешевими і якісними продуктами українського виробництва. Не секрет, що для України аграрний сектор – це один з ключових економічних двигунів. У когось є нафта, у когось є газ, у нас – земля, працьовиті люди і якісна продовольча індустрія, яку потрібно вивести на європейський рівень», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Читайте також: