fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи використовують дебальцевський залізничний вузол для транспортування техніки, – РНБО

Після виходу українських військ терористи вирішили відновити Дебальцевський залізничний вузол. За наявними даними, противник використовує Дебальцевський залізничний вузол для транспортування військової техніки та озброєння в зазначений район. Зазначимо, що 3 березня на станції «Дебальцеве» були помічені вагони з боєприпасами. Про це повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко.

Також стало відомо, що з початку березня призупинено роботу компанії «Луганськтепловоз». За вказівкою кураторів з Кремля вже найближчим часом керівництво компанії «Луганськтепловоз» звільнить більше 1 тисячі осіб.

«Тим самим терористи демонструють, що не планують відновлювати мирне життя на Донбасі, а хочуть лише війни. У свою чергу, зараз Україна відновлює постраждалі населені пункти на Донбасі і сумлінно виконує умови Мінських угод. За останніми даними, ВСУ готові з п’ятниці почати відводити РСЗВ «Ураган». Однак у випадку спроб наступу з боку супротивника техніка буде в оперативному порядку повернута на позиції», – заявив Андрій Лисенко.

Після цього спікер РНБО зазначив, що за минулу добу в зоні АТО загинув 1 український військовослужбовець, ще 1 був поранений.

Читайте також: