fbpx
Економіка

Нардепи пропонують урізати зарплату керівництву НБУ

Нардеп Сергій Міщенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2280 «Про внесення змін до закону України "Про Національний банк України"», яким пропонує обмежити зарплати і премії керівництву Національного банку України.

Прийняття зазначеного законопроекту обумовлено кризовою соціально-економічною ситуацією, неодноразовим тотальним знеціненням національної валюти, зубожінням і соціальною напруженістю в суспільстві, у зв’язку з чим існує необхідність обмежити невиправдано високі зарплати і премії членів Правління Національного банку України. Відповідні нарахування нардеп пропонує виплачувати на основі єдиних принципів, встановлених для всіх державних службовців.

«Враховуючи те, що жоден орган державної влади не наділений повноваженнями сам собі визначати умови оплати праці, розміри посадових окладів державних службовців, які працюють у відповідних органах державної влади, пропонується обмежити зарплати і премії керівництву Національного банку України, передавши зазначені повноваження Кабінету міністрів України», – наголошується в пояснювальній записці до документа.

Читайте також: