З 1 червня в Україні скасують спецпенсії, – «Блок Петра Порошенка»

У процесі реформування системи пенсійного забезпечення України потрібно скасувати спецпенсії. Для цього Кабінету міністрів потрібно підготувати відповідний законопроект до 1 травня 2015 року. Завдяки цьому буде можливість скасувати спеціальні пенсії для суддів, народних депутатів, прокурорів, а також чиновників вищого рангу. Такою інформацією поділився нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Гордєєв, передає прес-служба партії.

Як запевнив Андрій Гордєєв, кошти МВФ не будуть «проїдені». За його словами, в першу чергу зазначені кошти направлять на інвестиційну діяльність України.

Related Post

«На сьогоднішній день розмір держборгу становить приблизно 80% від ВВП. У зв’язку з цим потрібно прийняти відповідні зміни до бюджету, які дозволять зменшити соцнавантаження і збільшити інвестиційну діяльність», – заявив Андрій Гордєєв.

Після цього Андрій Гордєєв нагадав, що в понеділок Верховна Рада прийняла законопроект, який ініціює процес скасування спецпенсій для прокурорів, митників та податківців.

«Завдяки цьому додатково до бюджету ми отримаємо 3,9 мільярда гривень. 1 травня уряд України повинен внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування спеціальної пенсії та накопичувальної системі. Як відомо, такі пенсії є у ​​суддів, народних депутатів, прокурорів і чиновників вищого рангу», – додав Андрій Гордєєв.

Leave a Comment