fbpx
Політика

Семенченко: Законопроект про спецзбору за відстрочку призову відкликаний для доопрацювання

Законопроект №2251, за яким пропонувалося ввести спеціальний збір за відстрочку призову під час часткової мобілізації, було вирішено відкликати для доопрацювання. Такою інформацією поділився автор законотворчої ініціативи, народний депутат України від фракції «Самопоміч», перший заступник голови комітету з питань нацбезпеки і оборони Семен Семенченко. Слова нардепа передає прес-служба партії.

«Після того, як законопроект був зареєстрований, ми отримали достатньо вагомих пропозицій, які варто врахувати. Наприклад, для уникнення майнової дискримінації та збереження принципу соціальної справедливості ми пропонуємо ввести альтернативу для сплати грошового внеску – можливість проходження особами альтернативної служби. Йдеться про службу в тилу або на військових підприємствах», – заявив Семен Семенченко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами нардепа, після доопрацювання законопроекту потрібно комплексно вирішити нинішні проблемні питання мобілізації.

«З одного боку, добровольці, які йдуть на фронт з власної волі, повинні мати соціальну підтримку і відповідне забезпечення. Також повинен працювати механізм, щоб люди, які не виявляють бажання воювати не бігли в інші країни або платили хабарі у військкоматах», – підкреслив Семен Семенченко.

Читайте також: