fbpx
Політика

Порошенко пропонує ВР збільшити чисельність ЗСУ

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді розглянути питання про збільшення чисельності Збройних сил України до 250 тисяч осіб. Про це йдеться у відповідному законопроекті №2269, зареєстрованому в парламенті.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що чисельність Збройних сил України була затверджена ще в 2012 році і становить 184 тисячі осіб. Однак з початком особливого періоду, враховуючи загрози національній безпеці України у воєнній сфері, які носять довгостроковий характер, у Збройних Силах України формуються два управління оперативних командувань, одинадцять бригад, чотири полки, вісімнадцять батальйонів, шістнадцять окремих рот і тринадцять взводів різного призначення.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Для своєчасного розгортання цих сил у складі ВСУ не вистачає людей. Тому законопроектом пропонується затвердити чисельність ЗСУ у кількості, що не перевищує 250 тисяч осіб, у тому числі 204 тисяч військовослужбовців.

При цьому документом передбачено, що в особливий період чисельність ЗСУ буде збільшуватися на кількість особового складу, покликаного на військову службу на виконання указів президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

Читайте також: