fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Аваков обіцяє заохочувати співробітників, що затримують за порушення «vip» громадян

Як заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, кожен співробітник патрульної міліції та ДАІ, який затримав за порушення суддю, народного депутата, міністра, прокурора або будь-якого іншого громадянина, кого прийнято називати «vip», отримуватиме повний захист, а також заохочення та грошову премію.

 Відповідну заяву він зробив у зв’язку з інцидентом за участю судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка, який, будучи за кермом автомобіля в нетверезому стані, погрожував пістолетом співробітнику ДАІ.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Також Арсен Аваков додав, що всім постовим готується інструкція на подібні випадки, згідно з якою, при наведенні пістолета на співробітника міліції, міліціонер повинен буде стріляти на поразку.

 За словами Авакова, займатися суддею Оберемком буде прокуратура, однак МВС, діючи в межах своїх повноважень, відповідно до зафіксованого слідчим фактом неадекватного поводження зі зброєю прийняло рішення: анулювати дозвіл на користування зброєю у судді і вилучити зброю примусово.

Читайте також: