fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У «ДНР» існує чорний валютний ринок, – Бригинець

Як повідомляє екс- депутат Верховної Ради України Олександр Бригинець, в «ДНР» існує чорний валютний ринок. За його словами, там був створений якийсь «Центробанк ДНР», який оголошує офіційний курс гривні і євро близький до курсу Нацбанку України. При цьому він зазначив, що якщо в Україні за вказаним курсом реально купити долар і євро, то в «ДНР» на ділі курс зовсім інший.

 За його словами, оскільки в місті практично нереально обміняти гроші, там почали шукати вирішення проблеми. Так, в соціальній мережі «Вконтакте» з’явилася група, яка займається обміном валют.

 «Зручно привеземо гроші до вас. Враховуючи війну в Донецьку, заявки приймаються виключно зі справжніх сторінок «Вконтакте». По мобільному заявки (на час війни) – не приймаються. Зустрічаємося тільки в людних місцях. Додому не возимо. Якщо валюта є – ми зв’яжемося з вами протягом 30 хвилин, якщо немає – вибачте (війна все таки)», – процитував він повідомлення з групи.

 Як повідомив Олександр Бригинець, представники групи продають євро по 36 гривень, а долар – по 31,50.

 «Наскільки надійний цей мобільний банк, невідомо. Коментарі до постів закриті. Підозрюю, що гроші на окуповані території завозяться або з України, або з Росії і таким чином ділки чорного ринку заробляють свої комісійні на війні», – написав він у Facebook.

Читайте також: