fbpx
Політика

Усередині СБУ існує п’ята колона, – Віталій Купрій

Начальник СБУ Дніпропетровської області Вадим Поярков стверджує, що у генерального прокурора Віктора Шокіна не було підстав для скасування постанови слідчого СБУ, який закрив кримінальну справу проти майорів міліції за заклики проти територіальної цілісності України. Про це розповів народний депутат України Віталій Купрій.

 Як він нагадав,  йдеться про два майори міліції, які розмалювали автомобільну опору мостового переходу через річку Дніпро з написами «Дніпро за Новоросію», «Дніпро – це Новоросія». За даним фактом міліція відкрила кримінальну справу за статтею «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», проте СБУ справу закрило.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Віталій Купрій звернув увагу на те, що закрити справу доручив Роман Семенов, який у той час був в.о. начальника СБУ Дніпропетровської області і доводиться близьким родичем голови СБУ Валентина Наливайченка.

 За словами нардепа, після того як він дізнався, що СБУ покриває сепаратистів – міліціонерів, він звернувся в Генпрокуратуру, де ухвалили рішення скасувати протиправне рішення СБУ і знову відкрити справу.

 Як зазначає Віталій Купрій, заяви нового начальника СБУ Дніпропетровської області про те, що справу було закрито обґрунтовано, говорить про бажання чиновників СБУ розбалансувати державну владу на прифронтових територіях і сприяти військовому конфлікту на Донбасі.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Те, що родичі і підлеглі пана Наливайченка не бояться йти проти Генпрокуратури, свідчить про існування серйозної проросійськи налаштованої сили, п’ятої колони, всередині самого СБУ», – підкреслив нардеп.

 Як він вважає, Президент повинен звернути увагу на цю проблему і вжити заходів для її вирішення якомога швидше.

 

Читайте також: