fbpx
Політика

Захід повинен почати діяти, – Анатолій Гриценко

Екс- депутат Верховної Ради України Анатолій Гриценко звернув увагу на те, що агресія Путіна проти України, а фактично проти миру і безпеки в Європі та усьому світі триває вже більше року. Однак, як він вважає, Захід так і не витягнув жодних уроків з того, що відбувається і продовжує діяти.

 За його словами, в цьому випадку неприпустимо дотримуватися стратегії «стояти, не провокувати». Крім того, він переконаний, що спроби зупинити агресію через стіл переговорів безперспективні і навіть контрпродуктивні.

 Також він вважає помилковою думку про те, що агресора не можна зупинити військовими засобами.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як зазначає Анатолій Гриценко, Мінські домовленості були написані в Кремлі і влаштовують лише Путіна. Фактично йдеться про капітуляцію України і Заходу перед агресором. Крім того, екс- депутат переконаний, що ОБСЄ зі своїм моніторингом не зупинить поставки зброї і техніки через кордон.

 «Україна бореться з агресором самостійно, спираючись на власні можливості – і не вимагає армії країн НАТО включитися в збройну протидію агресору на нашій території, хоча захищає Україна не тільки себе, але і країни-члени НАТО, які Путін може підірвати наступними, після України», – продовжує Анатолій Гриценко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 На його думку, гарантувати територіальну цілісність і недоторканність кордонів України мали б саме США і Великобританія як країни-гаранти Будапештського меморандуму.

 «Путін від далекосяжних агресивних планів не відмовиться, тому Заходу не вдасться обмежитися лише економічними санкціями і дипломатією – відповідальні рішення військового характеру, в т.ч. по поставкам зброї, все одно доведеться приймати, краще раніше, ніж пізніше», – підкреслив він.

 

Читайте також: