fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У Генштабі повідомили про загиблих під Дебальцеве

Під час виходу з Дебальцеве загинули 13 українських військових, 157 отримали поранення. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони з посиланням на прес -службу Генерального штабу Збройних сил.

 «На жаль, під час передислокації в результаті шквального вогню російської артилерії ми втратили 13 військовослужбовців, 157 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Переважна більшість наших солдатів спрямовані у військові лікувальні заклади, де в даний час отримують кваліфіковану медичну допомогу», – йдеться в повідомленні.

 У повідомленні також наголошується, що, залишаючи Дебальцеве, українські військові затримали кілька десятків бойовиків, які в даний час дають свідчення щодо протизаконної діяльності у складі терористичних формувань.

 Як повідомляв УНІАН, 18 лютого президент України Петро Порошенко повідомив, що російська сторона ставила українським військовослужбовцям в Дебальцеве умови здатися в полон і передати їм всю військову техніку. Також президент заявив, що наказав вивести українські силові підрозділи з Дебальцевого.

 За даними штабу АТО, з 15 лютого – моменту оголошення про припинення вогню на сході України – бойовики 253 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції. За підрахунками експертів, до моменту виходу українських військ з Дебальцеве бойовиками було випущено стільки боєприпасів, що в перерахунку на кожного українського солдата в середньому вийде по 580 кілограмів.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: