Режим припинення вогню не дотримується, – Міноборони України

Говорити про дотримання режиму припинення вогню на Донбасі при фіксуванні окремих порушень сьогодні не можна, оскільки ці окремі порушення вимірюються сотнею обстрілів. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив заступник начальника управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко. У той же час він запевняє, що Міноборони готове до відведення озброєнь від лінії розмежування, але за умови повного дотримання бойовиками режиму припинення вогню.

«Ще до підписання мінських документів, ми почали планувати. Були визначені місця, де будуть знаходиться наші артилерійські системи, куди будуть відводитися ракетні системи… Військові чекають команди, коли вогонь припинитися, пройшло 48 годин, і ми почали виконувати угоду», – сказав представник Міноборони.

Related Post

Крім того, Сергій Галушко повідомив, що українська сторона в разі припинення вогню готова на випередження почати першими відведення озброєнь. Але про режим припинення вогню поки не йдеться, – констатував він.

Leave a Comment