fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Оточенню Дебальцеве бойовиками заважає лише українська артилерія, – Балога

Як заявив народний депутат України Віктор Балога, робота української артилерії – це єдине, що робить неможливим оточення Дебальцеве. При цьому він зазначив, що оскільки українські військовослужбовці дотримуються умов режиму припинення вогню, то бойовики використовують це і продовжують оточувати сили АТО.

 На думку Віктора Балоги, в такій ситуації в України залишається лише два виходи:

  •      Продовжити воювати в повну силу, щоб утримати Дебальцеве. Але тоді кремлівська дипломатія і пропаганда зробить все, щоб повісити провину за зрив нових домовленостей саме на Україну ;
  •      Не воювати, не порушувати режим тиші, але вивести людей з Дебальцеве і зберегти життя.

     При цьому він визнав, що ні перший, ні другий варіанти не є на 100% прийнятними.

     «Зрозуміло, що ні Рада Безпеки ООН, ні лідери Франції та Німеччини не змусять замовкнути російську артилерію. Рішення має приймати нам, і це буде дуже непросто. Але, за нас це ніхто інший не зробить», – підкреслив нардеп.

     Як вважає Віктор Балога, вся «ура- патріотична» риторика про те, що Україна утримає Дебальцеве, що це свого роду Сталінград – не вартА тисяч людських життів, як не вартував життів багатьох бійців Донецький аеропорт.

     «Пане президенте, у Конституції написано, що людина, її життя і здоров’я є найвищою цінністю в державі. Тому, нам потрібно думати в першу чергу про те, щоб зберегти людей. А залізничний вузол – підірвати, замінувати всі залізничні колії, мости, лінії електропостачання, щоб терористи не могли користуватися транспортною логістикою і залишати місто. Бо воювати нам ще довго, а кожен патріот, досвідчений офіцер набагато цінніший за будь-які штучні символи патріотизму», – підсумував він у своєму зверненні до глави держави.

Читайте також: