fbpx
Політика

Міністру доходів загрожує тюремний термін, – Віталій Купрій

Як повідомив народний депутат України Віталій Купрій (на фото), міністру доходів і зборів Ігорю Білоусу загрожує тюремний термін у 8 років. За словами Віталія Купрія причиною є рішення міністра відкликати свою скаргу щодо одного з підприємств з суду.

 «Після перевірки господарської діяльності ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (колишня «Криворіжсталь») податкова інспекція нарахувала близько 1,5 мільярда гривень податків та штрафів, які повинні бути сплачені до бюджету. В даний час питання законності нарахувань має бути вирішено у Вищому адміністративному суді України за касаційною скаргою податкової інспекції. Однак податківці чомусь вирішили забрати з суду свою скаргу і «пробачити» ці кошти підприємству», – розповів нардеп.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Як зазначив Віталій Купрій, він намагався переконати міністра в тому, що рішення відкликати скаргу з суду – ознака корупції, і той запевнив, що справу буде доведено до кінця. Проте, як виявилося, Ігор Білоус так і не вжив жодних кроків для вирішення даного питання.

 У підсумку Віталій Купрій звернувся до прокуратури і правоохоронці погодилися з тим, що безпідставне рішення відкликати скаргу з суду є замахом на злочин і зловживанням владою.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Відразу ж було відкрито кримінальне провадження і вже почалися слідчі дії. Незабаром, але вже у своєму Комітеті під час зустрічі з генеральним прокурором Шокіним я планую підняти питання боротьби з корупціонерами -міністрами», – додав Віталій Купрій.

 Як він вважає, рішення відкликати скаргу – це злочин, за який міністр має відповісти за всією суворістю закону.

Читайте також: