fbpx
Політика

Ігор Мосійчук має намір вирішити проблему щодо наданням політичного притулку в Україні білорусам і росіянам

Сьогодні відбувся круглий стіл на тему «Злам міграційної системи. Чи мають право іноземці, які борються за свободу і незалежність України, на громадянство?». Про це розповів депутат Верховної Ради від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

 За його словами, всі учасники столу вважають, що білоруси, які пройшли з українцями через Майдан і зараз підтримують Україну в боротьбі з російським агресором – заслуговують, щоб Україна віддячила їм захистом і наданням притулку.

 У той же час, як зазначив Ігор Мосійчук, білоруси та росіяни, які намагаються отримати політичний притулок в Україні, стикаються зараз з обурливими відмовами, а також протидією з боку міграційної служби.

 «І це при тому, що ці люди є патріотами своєї батьківщини, вони не просять громадянства, а тільки притулок, поки не зможуть повернутися до себе додому», – підкреслив він.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Як повідомив Ігор Мосійчук, він уже переговорив з колегами з коаліції з даного питання і всі вони дійшли висновку, що якими б не були відносини України з Білоруссю, кидати білорусів на свавілля не можна.

 «Ми прийняли рішення зробити депутатський запит, в якому ми звертаємо увагу на те, які заслуги мають білоруси та росіяни перед Україною, і яким вони піддадуться репресіям, якщо будуть повернуті в свої країни. Ми допрацьовуємо це звернення, і 3 березня, коли почне свою роботу парламент, ми повернемося до міграційної служби з проханням надати політичний притулок тим нашим побратимам, які не можуть повернутися на батьківщину», – сказав він.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 При цьому Ігор Мосійчук звернув увагу на те, що коли відвідував міграційну службу, то бачив багатьох людей азіатського і кавказького походження, які вільно отримували дозвіл на проживання і громадянство.

 «З цього приводу, я, як перший заступник голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, викликом на засідання комітету голови міграційної служби і хочу почути звіт про наданя посвідок на проживання за останній рік, і підстави відмови політичного притулку для наших білоруських друзів. Після цього засідання комітету думаю, постане питання про зміни в керівництві міграційної служби. Якщо ми хочемо жити "по -новому", то треба починати це робити», – підсумував він.

Читайте також: