fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Вантаж, ввезений на Донбас, носив негуманітарний характер

Через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" послідувало 176 транспортних засобів російського "гумконвою", хоча в ноті, яку російська сторона направила в Україну, інформуючи про наміри спорядити черговий вантаж, зазначалося лише про 150 вантажівок, повідомляє УНН з посиланням на прес -службу Держприкордонслужби.

Крім цього, значна частина автомобілів перевозила вантаж негуманітарного характеру, а саме: 41 автомобіль – паливно-мастильні матеріали, 2 – друкарський папір в рулонах і 1 – друковану продукцію невстановленого змісту.

"Такі порушення російська сторона дозволяє собі не вперше. При оформленні попереднього (тринадцятого) вантажу, 8 лютого, замість заявлених 154 вантажівок в Україну послідувало 175. При цьому 41 автомобіль перевозив паливно-мастильні матеріали, 1 – колеса для великогабаритного транспорту, а ще в одному прикордонники спостерігали бронежилети і захисні шоломи, за словами російських супроводжуючих – у кількості по 99 шт. в обох випадках процедуру оформлення вантажівок активно висвітлювали російські телеканали НТВ, Росія 24, Лайфньюз", – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста участі в оформленні даного вантажу не брали. Нагадаємо, 15 лютого вранці через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" в Україні пройшов черговий російський так званий "гуманітарний конвой".

Джерело: УНН

Читайте також: