fbpx
Вторгнення Росії в Україну

Біля Дебальцеве Росія розмістила системи ППО, – Джен Псакі

Росія розмістила поряд з Дебальцеве Донецької області системи протиповітряної оборони. Як передає прес-служба Державного департаменту США, про це заявила представник Держдепартаменту Джен Псакі в п’ятницю.

Зокрема, вона висловила стурбованість у зв’язку з продовженням бойових дій вздовж і поза лінією розмежування на сході України, а також в густонаселених житлових районах населених пунктів.

«Російські війська розмістили велику кількість артилерії і систем залпового вогню навколо Дебальцеве, де вони обстрілюють українські позиції. Ми переконані, що ці системи належать російській армії, а не сепаратистам. Російські військові також розмістили системи протиповітряної оборони поряд з Дебальцеве. Ми також переконані, що це системи російської армії, а не сепаратистів», – підкреслила Псакі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Крім того, вона зазначила, що російські підрозділи, які розміщені вздовж кордону з Україною, готують величезні партії поставок проросійським силам, які воюють на сході України. За її словами, це чітко суперечить духу Мінської угоди, про яку домовилися лідери України, Німеччини, Франції та Росії на цьому тижні. «Всі сторони повинні продемонструвати повну стриманість напередодні встановлення режиму припинення вогню в неділю, в тому числі негайне припинення російськими та сепаратистськими силами нападів на Дебальцеве та інші українські міста», – підкреслила представник Держдепартаменту.

Читайте також:  СБУ викрила очільницю окупаційної «філії роспошти», яка діяла під час окупації Ізюма

Джерело: УНІАН

Читайте також: