fbpx
Політика

Гонтарева нардепам: Вимога про мою відставку – цирк

В останні тижні народні депутати активно вимагали звіту голови НБУ Валерії Гонтарєвої про ситуацію на валютному ринку, а також почали збирати підписи за її відставку. Сьогодні голова Нацбанку таки з’явилася у сесійній залі. Вона прийшла пояснити депутатам, чому президент України наклав вето на закон №1610, яким передбачалося введення мораторію на відчуження заставного житла за валютними кредитами.

Валерія Гонтарєва повідомила, що законом з червня минулого року була встановлена ​​заборона на стягнення майна осіб, які мають валютні кредити, що фактично позбавило кредиторів права задовольняти свої вимоги за рахунок заставного майна боржників.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Встановлений мораторій є неприпустимим втручанням у господарську діяльність, створює значні реальні загрози для платоспроможних банків і позбавляє їх можливості виконувати свої зобов’язання перед вкладниками», – заявила глава НБУ.

Під час виступу Валерії Гонтаревої нардепи почали вигукувати з місця, вимагаючи її відставки. А радикал Олег Ляшко закликав депутатів звільнити чиновницю через обвал національної валюти з 8 до 26 гривень за долар. Валерія Гонтарєва, відповідаючи на критику Олега Ляшка, назвала вимоги депутатів цирком.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Я чула слова Ляшка місяць тому,  два місяці тому, три місяці тому. Я не буду відповідати на цей цирк», – заявила вона.

Читайте також: