fbpx
Економіка

Нацбанк продовжує знищувати економіку України, – нардеп-свободівець

Як заявив нардеп – свободівець Михайло Головко, Нацбанк України продовжує вбивати економіку країни. Зокрема він звернув увагу на те, що Нацбанк з 6 лютого в четвертий раз протягом року збільшує облікову ставку.

 «Вона виросла до 19,5%. Менш ніж за рік облікова ставка зросла в 3 рази з 6,5% до 19,5%. Це суттєво збільшує вартість кредитних ресурсів у гривні для вітчизняного бізнесу, що різко знижує його конкурентоспроможність і призводить до збільшення збитковості підприємств», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 За словами нардепа, після чергового підвищення облікової ставки кредити на розвиток бізнесу або поповнення оборотних коштів підприємств стануть доступні лише олігархам або валютним спекулянтам.

 «Вартість кредитування зросте до 40-50 % річних у гривні. Як наслідок, скорочення виробництва, зупинка підприємств і зростання цін. Прискорення інфляції стане похідною від введеного», – додав Михайло Головко.

 Як він зазначив, за заявами Нацбанку, офіційна мета – призупинення різкої девальвації гривні, яка посилилася останнім часом, хоча на ділі це лише прискорить процес, оскільки девальвація породжена падінням економіки, а зовсім не панікою на ринку.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 «Підвищення облікової ставки могло спрацювати саме в умовах штучної девальвації на тлі панічних настроїв. Але нічого подібного в Україні не відбувається. Тому потрібно негайно розглянути питання про відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої», – підсумував нардеп.

Читайте також: