fbpx
Політика

Гройсман: Децентралізація – це колосальний потенціал для людей

Українська влада здатна до вересня провести в країні децентралізацію і в жовтні провести місцеві вибори вже за новими правилами. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

«Вже у вересні децентралізація може бути схвалена як зміни до Конституції українським парламентом і нові місцеві вибори відбудуться в жовтні, коли будуть обрані нові органи влади місцевого самоврядування на новій основі», – сказав спікер парламенту.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За його словами, українська модель децентралізації буде близька до польської, яка вже продемонструвала свою ефективність. Спікер переконаний, що люди зможуть підключатися до життя своєї громади і будуть відчувати свою необхідність.

«Це колосальний потенціал, тому що мільйони людей сьогодні залежать виключно від центральної влади. Але центральна влада за визначенням не може бути уважною до мільйонів», – резюмував Володимир Гройсман.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Гройсман про децентралізацію влади (відео):

Читайте також: