Візит держсекретаря США в Україну може стати знаковим у протидії агресії РФ, – Анатолій Гриценко

Екс-депутат Верховної Ради України Анатолій Гриценко вважає, що сьогоднішній візит держсекретаря США Джона Керрі в Україну може стати знаковим у протидії російській агресії. За його словами, все залежить від того, чи усвідомлюють в США масштаби погрози Путіна для всього світу, і чи готові вони почати створення антипутінської коаліції з метою його усунення від влади в Росії.

 Як зазначає Анатолій Гриценко, важливим кроком на цьому шляху стало б рішення президента Обами про надання Україні військово-технічної допомоги, у тому числі військової техніки та озброєння. Він нагадав, що президент Порошенко вже заявляв про необхідність такої допомоги.

 «Економічні санкції задушать Росію, але для цього потрібен час. Принаймні, ще півроку. І ці півроку Україні потрібно вистояти, ні за яких умов не допустити провалу на Сході під напором агресора», – додав екс- депутат.

Related Post

 При цьому Україна, зі свого боку, за словами Анатолія Гриценка, повинна перейти до реального впровадження реформ, оскільки без них не варто очікувати фінансової допомоги, без якої Україні не вдасться протриматися на плаву.

 «Якщо світ зараз Україну не підтримає належним чином, якщо Путін досягне своєї мети – тоді світу доведеться заплатити в 10-20-50 разів більшу ціну за спокій і безпеку. І за неадекватність і короткозорість лідерів провідних держав світу. Тому переговори з Керрі будуть непростими. Важливо, щоб вони стали результативними. До вечора дізнаємося», – підсумував він.

Leave a Comment