fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тимчук: Заморожування конфлікту на Донбасі стане злочином проти України

Зараз у західних партнерів України є розбіжності в питанні врегулювання військового конфлікту на Донбасі. У кожному разі, Києву не потрібно погоджуватися на «Придністровський сценарій» розв’язання конфлікту. Такою думкою поділився народний депутат України від фракції «Народний фронт», представник комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Дмитро Тимчук, передає прес -служба партії.

«Зараз ми бачимо, що у Заходу немає єдиної позиції щодо України. Наприклад, Німеччина напередодні висловилася проти надання Києву нових засобів зброї. Однак у США більше схиляються до того, щоб надати Україні допомогу військового характеру. Ми бачимо ознаки того, що в даний момент йде дискусія щодо вирішення конфлікту на Донбасі», – заявив Дмитро Тимчук.

Після цього Дмитро Тимчук розкритикував мирний план Меркель – Олланд, який раніше порівнювали з «придністровським сценарієм».

«Погоджуватися на заморожування конфлікту – це злочин проти територіальної цілісності і суверенітету України», – додав Дмитро Тимчук.

Читайте також: