fbpx
Право

Верховна Рада позбавила Януковича звання президента України

Верховна Рада позбавила Віктора Януковича звання президента України. Відповідне рішення нардепи прийняли на засіданні в середу, 4 лютого. Проект закону №1883 «Про позбавлення В.Януковича звання президента України» підтримав 281 парламентарій.

«Ми відновлюємо історичну справедливість, позбавляючи Януковича звання президента… Адже українське законодавство передбачає, що це звання залишається за президентом довічно… Другим кроком має стати залучення до кримінальної відповідальності всієї банди Януковича, тих, хто продовжує сидіти тут», – заявив один з ініціаторів законопроекту Олег Ляшко.

Разом з ним авторами документа виступили Андрій Тетерук, Юлія Тимошенко та Сергій Скуратовський.

«Метою розробки проекту закону України «Про позбавлення В. Януковича звання президента України» є потреба вирішення питання позбавлення звання президента України Віктора Януковича, який у неконституційний спосіб самоусунувся від виконання повноважень президента України, що загрожувало керованості держави, територіальній цілісності та суверенітету України, і призвело до масових порушень прав і свобод громадян України», – йдеться в документі.

Читайте також: