fbpx
Політика

«Гострої конфронтації щодо Антикорупційного бюро не було – була дискусія», – Ємець

Народні депутати від фракції «Народний фронт» не підтримують ідею з наданням президенту України повноважень призначати і звільняти керівника Антикорупційного бюро. Таку позицію оприлюднив народний депутат України, заступник керівника комітету Верховної Ради з питань правосуддя і правової політики Леонід Ємець.

«У Конституції сказано, що Україна є парламентсько-президентською республікою. Наша фракція вважає, що в Україні потрібно підтримувати баланс між гілками влади. У зв’язку з цим ми внесли пропозиції про те, щоб призначення або звільнення голови Антикорупційного бюро проходило за аналогією з главою ГПУ : президент вносить подання і призначає, а Верховна Рада звільняє. Крім того, є й інший варіант: президент вносить свою кандидатуру, а Верховна Рада її призначає», – підкреслив Леонід Ємець.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Після цього Леонід Ємець пояснив, що з цього питання «гострої конфронтації не було». Він запевнив, що з призначення та звільнення глави Антикорупційного бюро була дискусія.

«Дана дискусія завершилася тим, що Рада прийняла проект закону про Антикорупційне бюро за основу. Ми плануємо допрацювати документ до другого читання», – додав Леонід Ємець.

Читайте також: