fbpx
Політика

Олександр Бригинець пропонує повернути званням і посадам військових історичні українські назви

Екс- депутат Верховної Ради України Олександр Бригинець звернувся до міністра оборони України з ініціативою повернути званням або посадам військових історичні українські назви.

 «Припустимо, особливо значення протягом останнього року придбало слово "сотня" і "сотник". У перерахунку на сучасну армійську термінологію вони близькі до "рота" і "ротний", які фактично не несуть якогось особливого ​​забарвлення на відміну від "батальйон" і "комбат". Таким чином, з поваги до історії, до Майдану, до Героїв Небесної Сотні і захисників Майдану, які теж збиралися в сотні (що склали основу перших добровольчих батальйонів), можна було б замість слова "рота" використовувати "сотня", а замість "ротний" – "сотник"», – написав він у Facebook.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 У зв’язку з цим Олександр Бригинець пропонує створити комісію у складі фахівців військової історії, історії України, громадських діячів, а також представників Міністерства для того, щоб крім структурної реформи Збройних Сил України, провести і своєрідну історико- лінгвістичну реформу.

 Як зізнався Олександр Бригинець, він упевнений, що повернення до історичних коренів посилить патріотичний дух України.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Тим більше що все суспільство переживає реабілітацію української символіки, однак армію ці процеси не торкнулися», – додав він.

Читайте також: