fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Віктору Януковичу загрожує довічний термін, – ГПУ

Генеральний прокурор України Віталій Ярема пролив світло на хід розслідування кримінальних справ, порушених проти колишнього президента Віктора Януковича і його соратників. Стало відомо, що всі кримінальні справи проти Віктора Януковича і його оточення були об’єднані в одну. Тепер правоохоронні органи інших держав можуть надати допомогу Україні в питанні повернення колишніх політиків. Про це повідомляє агентство «Новий час».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Усі кримінальні справи було вирішено об’єднати в одне провадження. Це зроблено для того, щоб розслідувати кримінальні справи як одну дію екс-президента Віктора Януковича і його бригади. По-перше, ми змінюємо кваліфікацію злочинів: тепер справа ведеться по 255 -й статті – створення злочинної організації, 109-й і 110-й статтях – узурпація влади і сепаратизм, а також по 115-й статті – вбивство великої кількості людей», – заявив Ярема.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За словами генпрокурора, Віктор Янукович і його оточення звинувачується в цих злочинах для того, щоб міжнародні організації та правоохоронні органи інших держав допомогли з поверненням втікачів-політиків в Україну.

Читайте також: