fbpx
Політика

Комбат: “Айдар” офіційно розформований “

24-й окремий штурмовий батальйон "Айдар", який офіційно підпорядковується Міністерству оборони і зосереджений на території Луганської області в складі підрозділів антитерористичної операції, офіційно розформований. З таким гучною заявою вчора ввечері виступив командир батальйону, народний депутат України Сергій Мельничук, слова якого наводить "Апостроф".

"Батальйон вже розформували три дні тому. За документами його вже не існує. При цьому міністр оборони і начальник Генштабу говорять, що вони такий наказ не підписували. Але на передову вже прийшли документи про те, що такого підрозділу не існує, а також штамп нового підрозділу. Ми будемо пікетувати Міноборони для того, щоб батальйон продовжив існувати і захищати цілісність України", – прокоментував ситуацію з батальйоном його командир.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

До слова, в цей же час на офіційній сторінці батальйону в соціальній мережі інформацію про розформування "Айдара" не підтвердили.

"Будь-які інформаційні повідомлення про розформування нашої військової частини є провокацією", – переконують на сторінці батальйону в соціальній мережі.

Нагадаємо, що в грудні минулого року начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко виступив із заявою, що до кінця 2014 року батальйон "Айдар" буде реорганізований.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Дійсно, є певні проблеми в цьому батальйоні. Щодо невиплати грошового забезпечення, була така проблема, на сьогоднішній день вона практично вирішена", – виступив тоді з заявою Віктор Муженко.

Зі слів начальника Генштабу ЗСУ, в батальйоні зіткнулися з проблемою обліку особового складу, так як штатна чисельність та фактична наявність відрізняються. Також в батальйоні ряд заходів проводило Міністерство оборони.
 

Читайте також: