fbpx
Політика

Бжезинський: “ЄС завадив Путіну знищити Україну”

Санкції Євросоюзу не дали Російській Федерації знищити незалежність України. Так вважає колишній радник американського президента Джиммі Картера, професор Збіґнєв Бжезінський. Слова політика призводять європейські видання.

«Якби не було санкцій, то Росія, на жаль, мала б свободу дій у знищенні незалежності України», – заявив Збігнєв Бжезінський.

Він також додав, що ставка в цій «геополітичній грі» – на порядок вища, ніж сама незалежність України.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Якби сталася втрата Україною незалежності, то бажання повторити це де завгодно в іншому місці, а особливо в балтійських країнах, було б у Росії дуже сильним, і невідомо, яким чином б Росія діяла. Ставка, дійсно, дуже висока: стабільність Європи, стабільність існуючої ситуації та кордони держав і право вибору свого майбутнього, що є правом кожної з європейської країн», – наводять слова професора авторитетні видання.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Джерелом ескалації кризи на сході України Збігнєв Бжезінський називає Росію і, а зокрема, її президента – Володимира Путіна.
 

Читайте також: