fbpx
Ситуація на Південному Сході України

“Введення режиму НС не відіб’ється на ситуації з соцвиплатами”, – Мущинін

Прийняте українським урядом рішення про введення в Донецькій і Луганській областях режиму надзвичайної ситуації не спричинить за собою погіршення соціального захисту для жителів східних регіонів України. Усі виплати, а зокрема пенсії, будуть проводитися вчасно і в повному обсязі.

Про це сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, який відвідав сьогоднішній брифінг у Кабінеті міністрів, про що повідомляє «Укрінформ».

«Щодо соціального захисту в Луганській та Донецькій областях, то вже протягом багатьох місяців тут для нас залишається надзвичайний режим. Особливий режим – це в першу чергу для нас наведення порядку і недопущення безладів, які можуть виникнути в управліннях, що займаються урахуванням переміщених осіб. Також важлива своєчасність виплат пенсій, соціальних допомог та інших соціальних платежів», – прокоментував ситуацію Віталій Мущинін.

За словами представника Міністерства соціальної політики, ніяких нових директив, які могли б внести якісь зміни в надання соціального захисту жителям Донецької та Луганської областей, в даний час не надходило.

«Нам не надходило ніяких директивних документів, щодо діяльності управлінь в ставленні до громадян, які залишають окуповані міста і переїжджають в інші регіони України», – додав Віталій Мущинін.

Крім цього, як каже заступник міністра, держава і в майбутньому буде дотримуватися всіх зобов’язань перед соціально незахищеними громадянами.

«Хочу вас запевнити, що всі виплати ми будемо здійснювати своєчасно і в повному обсязі. Сьогодні у нас немає заборгованості», – зазначив Мущинін, при цьому нагадавши, що ще кілька місяців тому пенсійна заборгованість сягала суми в 1,5 мільярда гривень.

Читайте також: