fbpx
Право

Верховна Рада визнала Росію країною-агресором

Верховна Рада підтримала в першому читанні і в цілому проект постанови № 1854 про визнання Росії країною – агресором. За відповідне рішення проголосував 271 нардеп. Представляючи документ у парламенті, голова комітету Ради у закордонних справах, нардеп від «Самопомочі» Ганна Гопко повідомила, що він містить звернення до ООН, Європейського парламенту, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ГАУМ, парламентів країн світу про визнання РФ країною- агресором.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Україна залишається об’єктом російської військової агресії. В тому числі, через підтримку терористичних організацій. Тільки за останні 2 тижні в результаті умисних обстрілів Волновахи, Маріуполя терористами завдяки військовій російській підтримці, що підтверджено моніторинговою місією ОБСЄ, загинуло більше 50 мирних людей… Верховна Рада України визнає РФ військовим агресором», – зазначила вона.

Верховна Рада закликала визнати РФ державою, що підтримує терористів, а також ДНР і ЛНР – терористичними організаціями. Крім того, парламентарії закликали продовжити політику застосування секторальних санкцій до Росії, забезпечити обмеження представництва Росії в Генеральній асамблеї ООН, ПАРЄ до припинення військової агресії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Після голосування спікер Верховної Ради Володимир Гройсман пообіцяв швидко підписати документ і направити його всім адресатам.

Читайте також: