fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи намагаються зайняти стратегічні позиції для подальшого наступу, – РНБО

Терористи і російські військові у зоні АТО не припиняють спроби наступу на позиції українських військовослужбовців. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив спікер Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко. Слова спікера РНБО передає інформаційне агентство Цензор.НЕТ.

«Терористи і війська РФ намагаються наносити удари по підрозділах сил АТО. Також вони намагаються зайняти стратегічно вигідні позиції, які дозволять їм здійснювати подальші військові операції. Йдеться про позиції в районі  Вуглегірська, Дебальцеве та Маріуполя», – заявив спікер РНБО.

За словами Лисенка, на донецькому, дебальцевському, маріупольському, первомайському та луганському напрямках бойовики неодноразово піддавали обстрілу позиції сил АТО, використовуючи артилерію, гранатомети, міномети, танки і РСЗВ «Град».

«Крім цього, противник штурмував позиції сил АТО в районі Дебальцеве і Санжарівки (Донецька область) та  Новотошківського, Станиці Луганської, Орехово і Кримського (Луганська область). Сили АТО всі атаки бойовиків відбили», – додав Лисенко.

Брифінг спікера РНБО від 27.01.15

Читайте також: