fbpx
Політика

«Батьківщина» усім складом підтримала визнання РФ агресором, – Тимошенко

Фракція «Батьківщина» усім складом підтримала звернення Верховної Ради до міжнародного співтовариства щодо визнання Російської Федерації державою – агресором. Про це повідомила лідер фракції Юлія Тимошенко.

 Як вона вважає, ухвалення даного рішення може стати великим кроком, який дозволить Україні отримати потужну міжнародну підтримку на правовому рівні.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Юлія Тимошенко підкреслила, що визнання Росії агресором – це не звичайна заява або документ, який часто приймає парламент.

 «Ми перший раз приймаємо рішення про те, що, грунтуючись на резолюції 3314 Генеральної Асамблеї, яка була прийнята ще в 1974 році, ми з міжнародного права визнаємо Росію агресором», – сказала вона.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 За словами Юлії Тимошенко, Росія підпадає під 4 з 7 пунктів позначення «країна – агресор».

 «Росія чітко потрапляє в ці визначення, тобто вторгнення, збройний напад на іншу державу, будь-яка окупація, а також задіяння державою збройних банд, які працюють на території іншої держави», – уточнила вона.

Читайте також: