fbpx
Політика

У військовому положенні нічого страшного немає, – Віктор Балога

Народний депутат України Віктор Балога звернув увагу на те, що влада щосили намагається переконати народ у тому, що військовий стан – це розруха, голод, дефолт та інше. При цьому він зазначив, що сам ще жодного разу не чув від МВФ заяв, що Україна не отримає кредит у разі введення військового стану.

 За його словами, насправді всі ці залякування з військовим станом – це міф. Як стверджує нардеп, введення військового стану не означає автоматичне оголошення кому-небудь війни. Це означає більше повноважень та інструментів, щоб бути готовими до всього.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 «Якщо ми відкриємо Закон України «Про правовий режим військового стану», то в першій статті говориться, що «Військовий стан – це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу». Як ви думаєте, кілька десятків тисяч російських військових майже по всьому периметру спільного кордону – це загроза? Мені здається, що – так», – додав нардеп.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Як заявляє Віктор Балога, закон про військовий стан потрібно виконувати, а не читати, оскільки введення військового стану – це зобов’язання, а не право. До того ж, як він нагадав, невиконання законів тягне за собою наслідки у вигляді відповідальності.

 «Лякаючи військовим станом – вони дограються. Тому що, коли його доведеться ввести, а цей день обов’язково прийде, почнеться такий хаос і паніка, що він нікому вже нічим не допоможе», – підсумував він.



Читайте також: