fbpx
Політика

«Кабмін не вводив надзвичайний або військовий стан», – Яценюк

Кабінет міністрів України прийняв рішення ввести режим надзвичайної ситуації в Донецькій і Луганській областях, а також режим підвищеної готовності у всій Україні. Про це повідомив глава уряду України Арсеній Яценюк у ході виїзного засідання Кабінету міністрів у понеділок, 26 січня. Слова міністра передає «Українська правда».

«Я прошу не плутати наше рішення з військовим станом і надзвичайним станом, які вводяться лише за рішенням Верховної Ради України. Рішення Кабінету міністрів спрямоване лише на одне – всі повинні працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень», – заявив Арсеній Яценюк.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Після цього Арсеній Яценюк пояснив, що режим надзвичайної ситуації був введений з метою «повної координації діяльності всіх органів влади для забезпечення цивільного захисту населення і безпеки громадян».

«Міністерству фінансів – виділити кошти з резервного фонду держбюджету на матеріально-технічне забезпечення ДержНС. Держрезерву – розбронювати цінності. Міністерству АПК за допомогою аграрного фонду – у разі необхідності забезпечити потребу в продуктах харчування, в першу чергу в зернових і борошні», – сказав прем’єр.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

На Донбасі введено режим надзвичайної ситуації, – Яценюк

Читайте також: