fbpx
Економіка

Україна і МВФ розробляють 4-річну програму співпраці, – Яресько

Застосування механізму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF) з боку Міжнародного валютного фонду дозволить забезпечити довгострокову підтримку Києва. Зокрема, в рамках даної програми передбачається підтримка України з боку МВФ протягом найближчих чотирьох років. Така підтримка дозволить Україні повернутися до економічного зростання, відновити необхідний обсяг валютних резервів, а також забезпечити фінансову та економічну стабільність у майбутньому. Таку інформацію оприлюднила міністр фінансів України Наталія Яресько в соцмережі Facebook.

Вона зазначила, що представники Кабінету міністрів для встановлення довгострокового партнерства з МВФ запросили розширене фінансування після зустрічі, в якій брали участь президент України Петро Порошенко, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, керівник Національного банку Валерія Гонтарєва і міністр фінансів Наталія Яресько.

«Складовою загального плану між Україною та МВФ є консультації Мінфіну з власниками суверенного боргу України з метою поліпшення середньострокової фінансової стабільності держави. Після досягнення домовленостей з МВФ уряд України представить кроки подальших консультацій з кредиторами», – заявила Наталія Яресько.

За її словами, учасники ринків очікували даного кроку. Глава Мінфіну України вважає, що на ринках повинні схвально сприйняти цей крок. За її словами, нова програма співпраці з МВФ надасть Україні серйозну фінансову підтримку, яка є необхідною для швидкого запуску відновлення національної економіки.

Яресько та Порошенко виступили в Давосі

Читайте також: