fbpx
Вторгнення Росії в Україну

«У тому, що відбувається на сході України винна одна людина», – експерт

 «На сьогоднішній день ми спостерігаємо фактичне завершення перемир’я і активне ведення бойових дій на сході України. На тактичний наступ Росія ще не наважилася, але разом з тим вже відомо, що йде консолідація військ РФ», – сказав директор Інституту політичного аналізу і міжнародних відносин Сергій Толстов під час прес-конференції в Києві. Спікер також нагадав слова Петра Порошенка про те, що по його особистій інформації, на території України знаходиться близько 9000 терористів і 500 танків. Цього, з одного боку, дуже мало для подальшого просування терористів по українській землі. Але не варто забувати про 50 тисяч військових і великій кількості техніки, які розташувалися на кордоні України і РФ.

Читайте також:  СБУ викрила очільницю окупаційної «філії роспошти», яка діяла під час окупації Ізюма

 Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій, сказав, що причина всього, що відбувається на Україні – не більше ніж страхи однієї людини. «Треба визначити мету, щоб розуміти, чому все відбувається саме таким чином. Путін не бачить Україну країною ЄС. А ще важливіше – членом НАТО. І він зробить все, щоб Україна не стала успішною країною. Росія не зупиниться, поки її не зупинять», – сказав пан Бала.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Віталій Бала вважає, що уряд України має зробити дві речі в найкоротший термін: визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями і ввести воєнний стан на Донбасі. Згідно з думкою експерта, це «розв’яже» руки військовим, які зможуть активніше витісняти ворога з території України.

 «Живими силами цю війну ми виграти не зможемо. Нам треба потужне озброєння. І якщо нам його не дадуть, то ми повинні зробити його самі. Тим більше, для цього є всі можливості», – підбив підсумок Віталій Бала.

Читайте також: