fbpx
Політика

Спецслужби Росії причетні до пожежі в Будинку профспілок в Одесі, – СБУ

У Службі безпеки України заявляють про причетність спецслужб Російської Федерації до пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня. Про це заявив в інтерв’ю «5 каналу» заступник голови відомства Віктор Ягуней, передають у вівторок, 20 січня 2015 року, українські ЗМІ.

«Це була відверта провокація… За нею стояли російські спецслужби. Це стосується і запалювальних речовин. Тих речовин, які стали причиною отруєння людей… Тобто провокація була заздалегідь підготовлена​​, це однозначно», – повідомив він.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Згідно з його словами, слідство ще триває і ще рано говорити про остаточні результати розслідування.

Радник голови МВС України, народний депутат Антон Геращенко зазначив, що в рамках розслідування подій в Одесі вже були притягнуті до відповідальності десять правоохоронців, в тому числі і колишній начальник ГУ МВС в Одеській області Петро Луцюк. Ряд підозрюваних були оголошені в розшук, в тому числі екс-заступник начальника обласного управління міліції Дмитро Фучеджі. Радник МВС запевняє, що Фучеджі переховується від правосуддя в Москві.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, в ході масових заворушень і в результаті пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня загинули 46 осіб.

Читайте також: