МВС України призупинило подачу інформації про розшукуваних осіб в базу СНД, – Арсен Аваков

МВС України призупинило подачу інформації про розшукуваних осіб в єдину інформаційну базу держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав глава міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що російська влада не виконує свої зобов’язання і ігнорує інформацію про розшук осіб, які переховуються від українських правоохоронних органів. Головний інформаційно-аналітичний центр МВС РФ, ігноруючи всі запити української сторони, що не виставив у систему розшуку в країнах-учасницях СНД дані про розшук 24 осіб, у тому числі колишнього президента України Віктора Януковича і колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова. У цих умовах відомство Арсена Авакова готує документи для виходу в односторонньому порядку з системи розшуку по країнах співдружності.

«Міністерство внутрішніх справ України призупинило подачу відомостей у Міжнародний інформаційний банк країн СНД, адміністрування якого здійснює МВС Росії. У тому числі до особливого розпорядження було призупинено внесення до даного банку інформації щодо осіб, які оголошені в розшук українськими правоохоронцями», – написав глава відомства.

Related Post

А також українське відомство планує вийти з системи міжнародного розшуку в рамках країн СНД для того, щоб остаточно перейти на інші механізми міжнародного співробітництва у сфері правоохоронної діяльності. Йдеться про вдосконалення взаємодії в рамках Інтерполу, а також про встановлення прямих двосторонніх угод з країнами – партнерами. Комплексне рішення з цього питання буде винесено на одному з найближчих засідань уряду.

Всім країнам – учасницям СНД українська влада направить пропозиції про співпрацю в правоохоронній діяльності на основі двосторонніх угод.

Відзначимо, 12 січня цього року Інтерпол оголосив у міжнародний розшук Віктора Януковича та Миколу Азарова. Генеральна прокуратура України готує перелік документів для того, щоб звернутися до російських правоохоронних органів з проханням екстрадувати в Україну екс-президента та екс-прем’єра.

Leave a Comment