fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Сили АТО були змушені відкрити вогонь в аеропорту Донецька, – Порошенко

Українські військовослужбовці, які в даний момент знаходяться в донецькому аеропорту, на вихідних були змушені відкрити масований вогонь через дії терористів. Зокрема, сили АТО в аеропорту Донецька відкрили вогонь через те, що останнім часом істотно збільшилася кількість обстрілів позицій українських військових з боку терористів. Крім того, на рішення сил АТО вплинуло і те, що бойовики заборонили евакуювати поранених і загиблих українських військових з донецької повітряної гавані. Про непросту ситуацію в районі аеропорту Донецька розповів президент України Петро Порошенко в ході сьогоднішньої зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Евою Копач. Слова глави держави передає інформаційне агентство «Інтерфакс- Україна».

«В останні дні було зафіксовано істотне збільшення інтенсивності атак позицій сил АТО в донецькому аеропорту з боку бойовиків. Крім того, було зафіксовано і безкарне порушення противником режиму припинення вогню», – заявив президент України.

Петро Порошенко пояснив, що у зв’язку з цим 17 січня 2015 року він розпорядився одноразово дати «масовану відповідь» по позиціях терористів.

«Я прийняв таке рішення у зв’язку з тим, що силам АТО просто заборонили вивести поранених і загиблих з аеропорту Донецька», – додав Петро Порошенко.

Раніше в Раді національної безпеки і оборони сказали, що бойовики активно стягують живу силу і військову техніку до донецького аеропорту.

 

Читайте також: