fbpx
Шоу-бізнес

На Донбасі завжди існувала негласна заборона на українську культуру, – Скрипка

Український музикант і співак Олег Скрипка заявив, що в Криму та на Донбасі завжди існувала негласна заборона на українську музику і культуру взагалі. Саме тому ці території опинилися беззахисними перед хаосом і тероризмом. Там став процвітати низький стиль – певний «формат», шансон, «менти», «бригади». І тепер ці «гопники матеріалізувалися і вбивають українців в реальному житті». Про це Олег Скрипка написав у своєму блозі в «Українській правді».

«Якби на карті України позначити умовними прапорцями регіони, де я регулярно виступав останні 10 років, менш охопленими залишаться два – Крим і схід. Окупація і війна сьогодні там, де завжди існувала негласна заборона на українську музику і взагалі – на українську культуру. Саме тому ці території опинилися беззахисними перед хаосом і тероризмом. Це – наслідок випалювання нашого національного духу», – переконаний Олег Скрипка.

На думку виконавця, 2015 має стати роком радикальних культурних трансформацій. Україна повинна усвідомити: або вона інвестує в розвиток людини і громадянського суспільства, або – в тітушок і війну.

«І в цьому випадку наш спільний світоглядний вибір один – свобода рідної землі від «культурного»  окупанта», – резюмував Олег Скрипка.

Читайте також: