fbpx
Ситуація на Південному Сході України

У донецькому аеропорту відносно спокійно, звучать рідкісні постріли, – Бутусов

Станом на 14:00 п’ятниці, 16 січня 2015 року, обстановка в донецькому аеропорту відносно спокійна. Відзначимо, що на території аеропорту звучать лише рідкісні постріли. Вдень у п’ятницю бойовики з підрозділу «Спарта» влаштували в терміналі димову завісу з метою прикриття евакуації численних убитих і поранених бійців. Таку інформацію на своїй особистій сторінці в соціальній мережі Facebook оприлюднив головний редактор агентства Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«З ранку в донецькому аеропорту було досить тихо. Після цього противник зробив чергову спробу штурму, який проходив за тим же сценарієм, як і в минулі дві доби. По позиціях сил АТО вівся прицільний вогонь танків і артилерійський обстріл. Після цього був ближній бій штурмових груп. Українська артилерія вчасно відкрила у відповідь вогонь по терористах, у підсумку атаку вдалося відбити», – підкреслив Юрій Бутусов.

Як зазначив журналіст, після цього активні дії на території аеропорту припинилися.

«В даний момент звучать рідкісні постріли, а російські підрозділи "Спарти" вирішили влаштувати в терміналі димову завісу з метою прикриття евакуації своїх численних убитих і поранених. У терміналі все було в диму, але обстановка спокійна. Однак навряд чи така ситуація протримається довго», – додав Юрій Бутусов.

У своєму повідомленні Юрій Бутусов зазначив, що діями сил АТО в районі донецького аеропорту керує командир 93-ї бригади ЗСУ Мікац.

«Це гідний командир, прекрасно розуміє обстановку. Тим не менш, оперативні рішення по аеропорту приймає не він», – підсумував Юрій Бутусов.

Обстріли в районі донецького аеропорту

Читайте також: